Nieuws

maandag 24 februari 2020

Excursie Springendal

Op 2 mei 2020 gaan we een halve dag vogels kijken in het prachtige natura 2000 gebied "Springendal" nabij Ootmarsum. In dit mooie oude bos met allerlei bronnen en beken zijn alle bosvogels te zien en te beluisteren. Denk aan de spechten (Zwarte, Grote bonte, Kleine bonte en de Middelste bonte)  maar ook  aan de IJsvogel en de Grote Gele Kwikstaart.


We maken een wandeling van 4.7 kilometer door het bos, heide, langs bronvijvers, weilanden, hooilanden en heuvels. Tevens zullen we genieten van prachtige voorjaarsbloeiers zoals Bosanemoon en Goudveil.
Daarna rijden we door naar de vogelkijkhut bij Ottershagen. Hier zijn allerlei eenden, steltlopers en weidevogels te zien. Graspiepers en Veldleeuweriken zullen uitbundig zingen in deze natte weilanden.
We sluiten af bij de Watermolen Bels in Mander waar we iets kunnen eten en drinken op eigen kosten. We hopen tegen 14.00 uur weer thuis te zijn.
Start/verzamelen: 7.00 bij de Kerk in Rietmolen, Pastoor C.M. van Everdingenstraat 34, 7165 AK Rietmolen. We gaan met auto's. Kosten van de benzine worden gedeeld door de deelnemers.
Graag opgeven voor 29 april i.v.m. met het reserveren bij Gerrie Slüter blauwepauw@hotmail.com