Nieuws

zondag 07 april 2019

Openbare lezing bij Vogelwerkgroep Berkelland

Spreker Koos Dansen
Locatie: De Melktap, Nettelhorsterweg 21, Borculo
Datum: Dinsdag 16 april van 20.00 tot 22.00 uur
Voor wie Iedereen die het leuk vind iets meer over tuinvogels te weten, gratis entree.

Meer vogels in en om de tuin

Bijna iedereen vindt het leuk om vogels in zijn of haar tuin te zien en te horen, maar welke soorten kunnen we verwachten en wat we kunnen doen om ze uit te nodigen en te lokken?

Zowel de tuin zelf als de omgeving daarvan spelen hierbij een rol. Hoe gevarieerder des te meer vogels. Hoeveel en welke hangt af van de ligging, de grootte, inrichting en het onderhoud. Zo spelen de aanwezigheid van bomen, besdragende struiken, beschutting zoals een met klimop begroeide schutting of schuurtje, water in de vorm van een vijver(tje), nestkasten en een gevulde voertafel of vetbollen een rol. In een gemiddelde tuin komen al gauw 10 tot wel 30 soorten en in een grotere bos- of landgoedtuin nog veel meer. Wie mussen, mezen en merels uitnodigt, lokt vanzelf ook de sperwer die van zangvogels leeft.
Koos Dansen was voorlichter en redacteur bij Geldersch Landschap & Kasteelen. Nu geniet hij van zijn tuin en de natuur dichtbij, fotografeert vogels in en om zijn stadstuin en vanuit een boshut met drink- en voerplek en geeft natuurlezingen.