Nieuws

dinsdag 08 mei 2018

Vogel wandelexcursie

Genieten van de natuur en vogels kijken

Op zondag 13 mei organiseert Vogelwerkgroep Berkelland een publiekelijke wandelexcursie in het Needse Achterveld.

Het vogelrijke Needse Achterveld ligt bij Neede, op de grens met Haaksbergen en is voor een groot deel in het bezit van Staatsbosbeheer. De Schipbeek die er doorheen slingert, is natuurvriendelijker gemaakt. Zo werd er een stuw opgevuld met veldstenen, zodat hierdoor een vistrap is ontstaan. De Schipbeek vormt de natuurlijke grens van het Broedvogel Monitoring Project (BMP) Het Achterveld. Dit BMP gebied van ongeveer 60 hectare is heel afwisselend heide - buntgras - gagel - naaldbos - gemend bos - nat berkenbos - jeneverbessen - poelen en 3 grote, ondiepe waterplassen die in de zomer droog kunnen vallen. Dus hier vind je heel veel verschillende vogelsoorten, waaronder bijvoorbeeld de grote bonte specht (zie foto).

 

Vorig jaar was met meer dan 40 deelnemers de publieksexcursie van de Vogelwerkgroep Berkelland een groot succes. De belangstellenden werden in vier groepen opgedeeld en hebben het hele gebied, onder leiding van ervaren vogelgidsen, doorkruist. Alle groepen hebben tussen de 30 en 40 vogelsoorten gespot. De meest bijzondere waarnemingen waren die van een Zomertortel en een Wielewaal.

De deelname is gratis en iedereen is welkom. In verband met het aantal gidsen wordt het op prijs gesteld je aan te melden. Ga mee en ontdek de vogelpracht in de vroege ochtend!

Gegevens publieksexcursie
Vertrek 06.00 uur
Locatie Visschemorsdijk 24, Rietmolen
Startpunt Parkeerplaats Visschemorsdijk bij Rietmolen,net over de Buurserbeek, links
Kosten Gratis, duur wandeling ± 2,5 uur Opgave info@vogelwerkgroepberkelland.nl

Mocht u niet met de excursie mee gaan en u wilt wel kennis maken met de Vogelwerkgroep Berkelland dan kan dat tijdens het Lenteweekend Eibergen. Deze fair wordt op 5 en 6 mei gehouden aan de Mallumse Molenweg 39 te Eibergen.

Vrijwilligers van de vereniging staan daar met een stand en zullen u graag informatie geven over andere activiteiten van de Vogelwerkgroep Berkelland.