Nieuws

woensdag 28 februari 2018

Vrijwilligers gezocht voor bescherming uilen en roofvogels

De Vogelwerkgroep Berkelland heeft ongeveer 190 leden, die zich ieder op hun eigen manier bezig houden met het kijken naar of bestuderen van vogels. De Vogelwerkgroep Berkelland heeft ook verschillende projectgroepen. De leden van de projectgroep uilen en de projectgroep roofvogels beschermen uilen en roofvogels. Wil jij ook helpen uilen en/of roofvogels te beschermen? Dit is de kans om vrijwilliger te worden!

Voor de uilen worden er speciale kasten gemaakt en deze worden ook jaarlijks gecontroleerd. Daarbij worden ten behoeve van onderzoek de uilen geringd. Het is met name in het voorjaar een intensieve klus om alle kasten te inspecteren en daarbij is alle hulp welkom. Kennis van de uilen is niet direct noodzakelijk en er zal altijd een ervaren uilenkenner en/of ringer meegaan. Ook maken we gebruik van camera’s om de inspectie van kasten efficiënter te kunnen uitvoeren. Het is een ideale mogelijkheid om nader kennis te maken met de natuur en uilen in het bijzonder.
Ook voor de roofvogels zoeken we vrijwilligers. Daarbij zullen nieuwe vrijwilligers samen met een ervaren vogelaar het veld in gaan om het aantal roofvogels te inventariseren. Wederom een ideale mogelijkheid om meer te weten te komen van de natuur en over de verschillende roofvogels, die er in Berkelland zijn.
Voor belangstellenden word er een speciale bijeenkomst georganiseerd. Op deze avond zullen we aan de hand van beelden nadere informatie geven over de werkzaamheden en hulp die we nodig hebben voor uilen en roofvogels in Berkelland.
De informatie avond is op maandag 12 maart om 19.30 uur in de Melktap in Borculo.
Adres:  Nettelhorsterweg 21, 7274 EA Geesteren
Voor nadere informatie en opgave als vrijwilliger: info@vogelwergroepberkelland.nl
Dat mag ook telefonisch bij Henk Leever: 06 - 51 31 45 62