Nieuws

donderdag 25 mei 2017

24-uurs telling

Dit jaar is de telling gehouden op zaterdag 20 mei. om 5 uur 's morgens verschenen Cees, Annemiek, Henk La, Marina, Johan, Willy, Hans en Sonja aan de start. Zo konden we mooi twee groepjes van vier maken. later gingen een aantal tellers naar huis maar die werden ook weer aangevuld door Annie, Henk Le en Kees.

Het was een mooie dag, droog, een licht windje en geregeld brak de zon door. De koekoek liet zich in Eibergen al horen. In het Assinkbos scoorden we zo maar een fluiter! Hij was wel heel alleen.... Neede steeg in Cees'aanzien omdat daar een nachtegaal luidkeels begon te zingen, heerlijk koffie drinken daar bij dus!

 

De lunch was bij Henk Leever, prima verzorgd, heerlijk broodjes, gebaken eieren en ook nog soep. De enige regen die we dag dag hadden viel tijdens de lunch, dus daar hadden we weinig last van.

Na de lunch fietsten we naar Overbiel, bij Haarlo waar een Chileense flamingo was neergestreken, op die plek waren ook nog genoeg andere soorten te scoren: tureluur, knobbelzwaan, bergeend (met dobberende pullen), kleine plevier en nijlgans.

De veldleeuwerik, de ijsvogel en de zomertortel konden we dit jaar helaas niet meetellen.

De dag werd afgesloten bij de Chinees. Het aantal deelnemers was te beperkt om 's avonds nog een avondtelling uit te voeren. Toen we beide lijsten naast elkaar legden, kwamen we uit op 103 soorten!