Nieuws

maandag 03 oktober 2016

Vogels tellen in buitengebied van Eibergen

Duizenden vogelliefhebbers trokken er dit weekend op uit om, verspreid door heel Nederland, vogels te tellen. In Eibergen werden tijdens Euro Birdwatch vooral vinken en graspiepers gespot.

"Het was niet echt lekker trekweer", vindt Henk Leever, voorzitter en bestuurslid van de Vogelwerkgroep Berkelland. Midden tussen de weilanden in het buitengebied tussen Eibergen en Rekken verzamelden zich zaterdagochtend tientallen liefhebbers om vogels te spotten. Veel vogels hebben door de hoge temperaturen van de afgelopen weken echter nog niet de drang om de trek te ondernemen. "We hebben wel heel veel graspiepers en vinken gezien”, aldus Henk Lammers. "Maar door de warmte is het niet zo druk als andere jaren."

Niet alleen in Berkelland werd zaterdag geteld. In totaal stonden vogelliefhebbers op 150 plekken in Nederland vroeg op om de overvliegende vogels te noteren. "Al die resultaten worden verzameld door Vogelbescherming", laat Leever weten. "En dan zien we hoeveel vogels er zijn overgevlogen. De weidevogels doen het heel slecht. Dat is droef, maar er zijn ook vogels die het goed doen. Het is niet allemaal kommer en kwel."

Foto: REGIO8