Nieuws

dinsdag 27 september 2016

Kraanvogelexcursie zaterdag 22 en zondag 23 oktober

 De meerdaagse excursie voor leden van de Vogelwerkgroep Berkelland gaat dit jaar naar de omgeving van Diepholz (Duitsland) om onder meer vele kraanvogels te kunnen zien. Het gebied ligt op zo’n 2,5 uur rijden van ons.

De coördinatie van deze excursie is na overleg met de projectgroep in handen van Henk Leever en ik heb bij de Nieuwjaarsbijeenkomst ook foto’s van kraanvogels laten zien. Daar werd ook de suggestie gedaan om er een keer naar toe te gaan en dat is dus nu gepland op 22 en 23 oktober.

Globaal zal het programma er als volgt uit zien en na aanmelding krijgen de deelnemers nog nadere informatie.

We gaan met eigen vervoer (carpoolen)  en vertrekken om 7.00 uur, waarna we om ca. 9.30 uur in het gebied van de kraanvogels zullen zijn. De kraanvogels zullen dan op verschillende plekken te zien zijn en we zullen dan over verscheidene kleinere wegen het gebied doorkruisen.

Rond de middag pauzeren we en kunnen gebruik maken van het lunchpakket, dat jezelf moet meenemen.

Daarna gaan we weer verder kijken en het zullen niet uitsluitend kraanvogels zijn, die we zien, maar de eerste dag is dat wel de hoofdmoot.

Om ca. 16.00 uur gaan we naar onze verblijfplaats:

Hotel Garni “Zur Alten Post” in Lembruch (www.hotel-garni-zur-alten-post.de)

Spectaculair zijn tegen zonsondergang de grote groepen kraanvogels, die naar hun slaapplaatsen gaan in het veen (Moor). We gaan daarvoor om ca. 17.30 uur naar de Moordamm die in de buurt is en gaan na afloop met elkaar in Lembruch gebruik maken van een diner.

Zondagmorgen (7.00 uur) kan men nogmaals naar de Moordamm  gaan om de kraanvogels te zien (en horen) vertrekken en na het ontbijt vertrekken we om ca. 10.00 uur naar de Dümmersee die vlakbij is om daar diverse soorten watervogels e.d. te zien. Er broedt daar ook de laatste jaren een zeearend en het zou natuurlijk leuk zijn als we die ook zouden zien. Als het weer mee zit gaan we ook enkele (korte) wandelingen maken.

We vertrekken dan om ongeveer 15.00 uur en gaan weer naar huis.

De kosten per persoon zullen ongeveer € 100,- gaan bedragen en dat is inclusief reiskosten, diner, overnachting, ontbijt en lunchpakket zondag.

Nadere informatie en opgave bij Henk Leever: T 0545-261531; M 06-51314562; henkenjantine@hotmail.com

Opgave uiterlijk 11 oktober i.v.m. hotelreservering en aangeven  geen bezwaar tweepersoonskamer of uitsluitend eenpersoonskamer( meerprijs ca € 15,-) Latere opgaven zijn mogelijk indien er nog plaats is.