Nieuws

woensdag 18 april 2012

Klaver4 award naar VWG Berkelland

Stimulerend project uit de regio in de schijnwerpers

De Klaver 4 Award, een initiatief van D66 Berkelland gaat dit jaar naar het project Vogelwerkgroep. Statenlid Lucia van Milaan van D66 Berkeland reikt voor deze award uit. In aanmerking komen organisaties die zich in Berkelland verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van cultuur, sport, natuur, buurt- en of vrijwilligerswerk. D66 Berkelland heeft gekozen voor de vogelwerkgroep Berkelland omdat zij een grote bijdrage levert aan de leefomgeving.

Bijdrage aan leefomgeving

Vogels hebben grote belangstelling van burgers in Berkelland. De vogelwerkgroep stimuleert deze belangstelling. Zij inventariseert en beschermt vogels in haar werkgebied en organiseert lezingen, cursussen en excursies op het gebied van vogelherkenning en bescherming. Hierdoor kan heel Berkelland deelgenoot worden gemaakt van haar werkzaamheden op vogelgebied en een positieve bijdrage leveren op gebied van cultuur, natuur en vrijwilligerswerk. De nieuwe Vogelwerkgroep Berkelland is voortgekomen uit drie regionale werkgroepen. Borculo-Ruurlo, Neede en Eibergen. Het samenbundelen tot vogelwerkgroep Berkelland past binnen de visie D66 Berkelland. Samengaan met hetzelfde doel binnen gemeente Berkelland.

De Award Kunstenaar Anton ter Braak die de Klaver 4 Award heeft vervaardigd, zal samen met afgevaardigden van D66 Berkelland bij de uitreiking aanwezig zijn. De prijs bestaat uit een trofee en een geldbedrag van € 250. D66 heeft bij de start van Berkelland gekozen voor een klavertje 4, omdat dit een passend symbool is om de voormalige vier gemeenten samen te binden.