Jaarkalender 2021

datum activiteit locatie tijd en vertrekplaats

zaterdag 17 april

Wandeling Haaksbergerveen voor jong en oud. Er wordt ein kleine groepjes gewandeld.

opgave bij blauwepauw@hotmail.com

 Parkeerplaats Niekerkweg.  7.00 uur

zaterdag 15 mei

24 uurs telling , nieuwe stijl , inclusief de mogelijkheid van een gezamenlijk diner als de maatregelen dat tenminste toestaan.

opgave bij blauwepauw@hotmail.com

Alle deelnemers starten van uit huis. Je gaat alleen of in een groepje door Berkelland en telt de  vogels. Vervoer is naar eigen keuze. tussen 0 en 24 uur, naar eigen mogelijkheid

Toelichting:
Van zeldzame vogels ontvangen we graag een geluidsopname of foto.  Iedereen kan zelf beslissen waar ze fietsen , hoe lang ze fietsen , waar ze gaan ontbijten, lunchen en avondeten. Wanneer je klaar bent met tellen dan vink je op de kruistellijst aan wat je hebt gezien en stuur je deze lijst op naar rmwa.pruysers@outlook.com   (inclusief foto’s en geluidsopnames)

Je moet de lijst ook opsturen als je bijvoorbeeld maar twee uur hebt deelgenomen aan deze telling.  We willen vooral weten hoeveel soorten er in Berkelland te horen en te zien zijn. Des te meer soorten , des te leuker.

Verder doenwe  een oproep aan degene die in het bezit zijn van een voice-recorder. Het zou fijn zijn als jullie deze in de nacht aanzetten zodat we ook weten wat er in de nacht overvliegt. Deze nachttelling ook graag doorgeven. Graag ook je  06 -nummer toevoegen bij opgave.
Er wordt voor deze activiteit een groepsapp aangemaakt, waarop we elkaar van leuke waarnemingen op de hoogte kunnen houden. Heb je geen app, dan niet getreurd. Je kunt  gewoon meedoen,  maar wordt dan tussendoor niet op de hoogte gehouden.

Je krijgt van ons een lege kruistellijst toegestuurd die je kunt invullen.
Via de mail wordt de volgende dag een definitieve kruistellijst opgestuurd, waar alle soorten die waargenomen zijn door de diverse waarnemers.

zaterdag 8 augustus

24 uurs telling voor de liefhebber

opgave bij blauwepauw@hotmail.com

Berkelland tussen 0 en 24 uur, naar eigen mogelijkheid

zaterdag 2 oktober

Euro bird watching day  Havelandweg Eibergen  Start 7.00 uur tot 17.00 uur. 

maandag 27 december

Uitje december Ooypolder

opgave bij blauwepauw@hotmail.com

 wordt nog afgesproken  8.00 tot einde middag