Welkom op de site van Vogelwerkgroep Berkelland!

 Zoals jullie ongetwijfeld zullen begrijpen worden alle activiteiten van de Vogelwerkgroep Berkelland tot nader order uitgesteld. Dit geldt voor ledenavonden en excursies. Vogelinventarisaties door leden kunnen wel plaats vinden mits je de richtlijnen van overheid en RIVM in de gaten houdt. Dus bij voorkeur alleen en indien met 2 personen voldoende afstand houden. De keuze om wel of niet te gaan is overigens een individuele afweging, die we natuurlijk respecteren.

Het vogelleven gaat gewoon door en dat van ons ook maar iets minder gewoon. We zullen jullie berichten, wanneer we weer activiteiten kunnen opstarten en wensen jullie alle goeds.

Wilt u weten welke informatie recent is toegevoegd? Kijk dan bij informatie-laatst bijgewerkte pagina.

Heeft u een gewonde of geringde vogel gevonden? Kijk dan hier waar u deze vogel naar toe kunt brengen.

De Vogelwerkgroep Berkelland is opgericht op 18 april 2012 en is ontstaan uit de Vogelwerkgroepen Borculo-Ruurlo, Eibergen en Neede. Tot ons werkgebied rekenen wij de gemeente Berkelland en de voormalige gemeente Groenlo.

In ons gebied liggen prachtige natuurgebieden, zoals het Needse Achterveld, de Zwolse Leemputten, de Boswachterij Ruurlo en de ecologische zone langs de Slinge. Kenmerkende broedvogels in ons gebied zijn Steenuil, Geelgors, Grote Kwikstaart en IJsvogel.
Wij hebben ongeveer 180 leden, die zich ieder op hun eigen manier bezig houden met het kijken naar of bestuderen van vogels. Meerdere leden zijn actief met het inventariseren of met andere onderzoeken. Ook verzorgen wij cursussen voor leden en niet-leden. Ook de bescherming van vogels heeft onze aandacht.
Onder het tabblad 'projectgroepen' kunt u alle projecten vinden waaraan deelgenomen wordt. Hier zijn ook verslagen van de activiteiten te lezen.

Enkele malen per jaar houden wij een excursie, zowel binnen als buiten ons werkgebied. Regelmatig is er een ledenavond en 2 maal per jaar geven we ons verenigingsorgaan ’t Zwaalfje uit.